Кві́тка Ці́сик (* 4 квітня 1953, Квінз, Нью-Йорк — † 29 березня 1998, Мангеттен, Нью-Йорк) — американська співачка українського походження (сопрано), виконавиця українських народних і популярних пісень.
Виконувала заголовні пісні у фільмах, виступала на американському телебаченні (у рекламі); співала у Гентській опері (Бельгія), фільм «You Light Up My Life»(1977), в якому вона виконувала пісні, одержав «Оскар».
З 1982 року і до самої смерті Квітка залишалася єдиним голосом компанії «Ford Motor Company».
http://www.youtube.com/watch?v=JqT_odrrSP0Якась зла доля пройшлася над жіноцтвом дружної сім'ї Цісиків. Спочатку, в 1994 році, померла Іванна, у 1998-му Квітка, у 2003-му Марія. Діагноз один і той же: рак грудей. На далекій американській землі в знак пам'яті про Квітку Цісик, її нев'янучий талант, засновано Фонд підтримки музично обдарованих дітей; на пам'ять про Марію – Фонд "Адже життя прекрасне", що акумулює кошти на закупівлю мамографічного обладнання для України.
Вона мріяла співати в Україні, та її не транслювали
У 1990 році україномовні альбоми Квітки Цісик були номіновані на премію «Греммі» у категорії «сучасний фолк». Однак українським чиновникам після здобуття незалежності було не до української пісні, зазначає Олександр Горностай. «Нею ніхто не займався реально тут в Україні, – каже він. – Її треба було розкручувати, транслювати по різних каналах. З нею треба було робити інтерв’ю, запрошувати на концерти. Однак цим ніхто не займався, бо тоді будувалась незалежна держава».
Однак сама Квітка мріяла заспівати наживо для українського слухача. Про це вона поділилась в єдиному, яке збереглось, україномовному інтерв’ю. «Я б дуже хотіла, і ми вже почали говорити, щоб приїхати з концертом в Україну. Я планую концерт в Україні. Мій чоловік мені на вушко вже нашіптує, що вже час на третю плиту (альбом), – розповіла в інтерв’ю Олександру Горностаю Квітка Цісик. – Я думала, може, записати плиту колискових пісень. Хоча, я ще не знаю. Може, це буде плита модерних пісень із України».